Grillcsirke chiliszószban (nepáli)
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell, 3 szárított erős paprika, ? cm gyömbér, 5 friss chilipaprika, 20 dkg hagyma, 25 dkg paradicsom, 1 kk bors, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt koriander, ? kk kurkuma, 3-4 zöldhagyma, só, 2 ek mustárolaj, 2,5 dl csirkeleves; a páchoz: 2,5 dl joghurt, 1 ek citromlé, 2 ek szójaszósz, 10 dkg hagyma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk szemesbors, 1 kk szecsuáni bors, 2 friss chilipaprika, 2 ek mustárolaj.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, a fokhagymát törje át, a gyömbért és hagymát vágja finomra, a paprikát keskeny csíkokra, a paradicsomot kis kockákra, a zöldhagymát 2-3 cm hosszra.
A pácot turmixolja sima péppé, nagy tálban öntse a csirkére, forgassa meg a húst jól, pácolja hűtve legalább 4 órát, de inkább 1 éjt, időnként forgatva. Lehúzva a pácot, süsse grillen vagy roston kb. 7 percig, közben egyszer megfordítva. Vágja fel 2-3 cm-es csíkokra. Lábasban hevítsen 2 ek olajat, süsse rajta a szárított egész paprikát míg színe sötétre vált. Szórja rá a kurkumát, süsse keverve 15 mp-ig. Tegye rá a hagymát, süsse közepes hőn míg megbarnul. Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért, chilit, köményt, koriandert, borsot, sót, süsse ? percig. Öntse fel a húslevessel és tegye bele a paradicsomot, vegye lejjebb a hőt és párolja 10 percig. Tegye bele a csirkét, jól keverje meg, főzze még 10 percig, míg a lé mártássá sűrűsödik, közben a húst forgassa benne. Sózza és borsozza ízlés szerint. Körítse zöldhagymával és rizzsel vagy lángoskenyérrel.
http://users.atw.hu/komlo/azsiai_receptek.html
|