Burfi
Hozzávalók:
1,5 l zsíros tej, 5 dl tejszín, 250 g cukor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egy vastag falú (lehetôleg rozsdamentes acél) nagy lábasban, és felforraljuk. Ekkor úgy állítjuk be a lángot, hogy a tej állandó forrásban legyen, de ne fusson ki. A tej besûrítéséhez türelmesnek kell lennünk, hiszen akár egy óra hosszat is eltarthat. Egyfolytában és egyenletesen kevergetjük, hogy le ne ragadjon. Ahogy sûrûsödik, egyre gyorsabban kavarjuk. Addig fôzzük, míg a burfi barna, egész sûrû és ragacsos nem lesz. A burfi ízesítés nélkül is nagyon finom, de ha mégis ízesíteni akarjuk, akkor ezen a ponton belekeverhetünk darált olajos magvakat (úgymint diót, mandulát, stb.), citromhéjat és -levet, pirított kókuszreszeléket vagy ôrölt kardamomot. A masszát a munkalapra öntjük, mûanyag spatulával jól átgyúrjuk, és egy tálcán 2.5 cm vastag téglalapot formálunk belôle. Teljesen kihûtjük, majd kockákra vágjuk. Elkészítési idô: 1 óra.,

http://receptura.hu/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=26&func=detail&id=940
|